jueves, 24 de noviembre de 2016

Música... i qué més?

- Qué estudies? 
- Música 
- Ah... i què més? 
- ...

Tots els músics hem tingut aquesta conversa alguna vegada. Es sol pensar que ser músic és sinònim de no fer res, com si totes les hores que es dediquen a estudiar, assatjar, anar a classes, etc. després d'estar tot el dia a l'institut no existiren. 
Ademés de ser una de les carreres més llargues de totes les que hi ha (es comença a estudiar als 8 anys de forma oficial tenint 4 cursos d'elemental, 6 de professional i 4 ó 5 de superior segons la especialitat) també és una de les que més temps requereix. El músic ha de tocar l'instrument tots els dies, ha de fer deures d'assignatures teòriques, ha d'assatjar amb grups de cambra, pianista acompanyant, assatjar amb la banda/orquestra... i encara ens pregunten: ¿Música només? hauràs de fer alguna cosa més, no?

Per això, des de l'assignatura de Creativitat, hem fet aquest video amb la col.laboració d'alumnes i professors del conservatori Ciutat de Moncada, per a que la gent sàpiga tot el que ha de fer un músic en el seu dia a dia. No és sentar-se i l'instrument sona soles, requereix molt d'esforç que no es veu, moltes hores de patiment i de perdre hores de son.

Mentre feiem el vídeo vàrem passar una enquesta, aquest va ser el resultat:












Crida l'atenció els resultats en quant a les hores que dormen els alumnes de conservatori i no sol ser per gust. El passar 3 o 4 vesprades al conservatori entre setmana implica desplaçar a la nit el temps que altre alumne d'institut dedica de vesprada. Aquestos alumnes, per ser músics, no se'ls perdonen deures o no cal que fasen exàmens, al revés, tenen el doble perque ademés dels de l'institut, tenen els del conservatori.

I qué dir de la última pregunta on havien de contestar una paraula per a definir el seu estat d'ànim? Només vegent la imatge adjunta no cal dir res més... Tragau les vostres pròpies conclusions...

En fi, esperem que aquest video serveixca per a concienciar a la gent i fer la vida un poc més fàcil als músics començant per la compatibilitat horaria amb instituts, convalidació d'assignatures... i sobre tot comprensió per part de tots.

Esperem vos agrade... 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario